O fântână modernă, gaură neagră în buget

Data publicării:
100314 WEB fantana centru

Inaugurată în 2009, în urma unei investiţii de 1 milion de lei, fântâna din principala piaţă a Clujului a fost prezentată la acea vreme ca o adevărată minune tehnologică. Jeturile spumante, luminile albe şi luciul apei au uimit însă doar pentru puţin timp. La prima zăpadă, piatra de sute de mii de lei s-a sfărmat pur şi simplu.

"Proiectul câştigător prevedea construcţia acestei fântâni dintr-un anumit tip de piatră extrem de aspectuos, însă care s-a dovedit foarte friabilă la condiţiile meteorologice din Cluj-Napoca, motiv pentru care încă din primele ierni, s-au înregistrat fisuri şi avarii la structura fântânii", a declarat Oana Buzatu, purtătorul de cuvânt al primăriei Cluj-Napoca.

După inaugurare, constructorul fântânii a intrat în insolvenţă, astfel că toate reparaţiile au fost suportate din bugetul oraşului. În 2010, la 6 luni de la darea în funcţiune, municipalitatea a achitat 30.000 de lei, iar 2 ani mai târziu, reparaţiile au costat încă 100.000 de lei. Starea fântânii este în prezent atât de proastă, încât autorităţile au decis refacerea ei de la zero. Nota de plată se va ridica la aproape 300.0000 de lei.

"Am decis iniţierea unor proceduri de licitaţie, pentru înlocuirea completă a pietrei fântânii. Acum vom merge pe o altă soluţie, în concordanţă cu ce recomandă proiectanţii, dar acum s-a verificat şi din punct de vedere al rezistenţei materialelor, să nu mai avem surprize", a mai precizat purtătorul de cuvânt al primăriei clujene.

La sfârşitul acestei luni, se vor deschide ofertele depuse de firmele interesate să reconstruiască fântâna.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri