Obeliscul Carolina, vandalizat

Data publicării:
240815 obelisc

Monumentul istoric, dedicat împărătesei Carolina Augusta, care în anul 1817 a făcut o vizită la Cluj împreună cu soţul ei, împăratul Francisc I, a fost desenat cu graffiti la sfârșitul săptămânii trecute. Pe soclul obeliscului ridicat în anul 1831 au fost scrise mai multe cuvinte în limbi străine.

"Urmează ca, în cel mai scurt timp, să începem procedurile pentru refacerea acestuia. De asemenea, în ceea ce privește statuia din Piața Unirii, statuia lui Matei Corvin, aici au început lucrările de reabilitare. S-a dovedit că a fost o vopsea pe bază de grund. Luăm în calcul ca, în viitorul apropiat, să tratăm toate statuile ori cele mai multe din oraș cu un strat anti-graffiti", a afirmat Mirela Ogruțan, purtător de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca.

Clujenii sunt revoltați că mai multe obiective din oraş au fost vandalizate în ultimele două luni: şi statuia lui Matei Corvin și Biserica Sfântul Mihail au fost murdărite cu vopsea.

"Nu mi se pare normal. Dacă este un monument istoric, atunci trebuie să fie curat, îngrijit și nu mi se pare normal. Poate niște camere de luat vederi cred că ar fi mai bine să fie amplasate în anumite locuri strategice", crede unul dintre ei.

"Mi se pare o vandalizare și o lipsă de respect față de valori cu care Clujul se mândrește și sunt în tradiția Clujului și noi ca și clujeni, ne dorim ca implicarea autorităților locale să fie cu mult mai perseverentă", afirmă altul.

În perioada următoare, Primăria Cluj-Napoca va sesiza Poliția în acest caz.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri