Paşapoartele simple electronice, primite acasă

Data publicării:
PASAPORT ELECTRONIC VO

Cei care doresc să primească paşaportul acasă trebuie să plătească 8,7 lei şi să solicite acest lucru printr-o cerere tip, completată odată cu depunerea actelor. În cerere trebuie trecut şi numărul de telefon mobil al beneficiarului, pe care să poată fi contactat de curieri.

"La momentul la care ei ridică paşapoartele de la Centrul de Prelucarare a Paşapoartelor, vor trimite un SMS persoanei căreia trebuie să îi ducă paşaportul. În SMS va fi anunţat data, ora la care îl ridică, adresa la care va veni cu coletul", a spus comisarul şef de poliţie Melania Ghica, şef serviciu Paşapoarte Cluj.

Dacă din diferite motive solicitantul nu poate fi găsit, actul poate fi ridicat după cinci zile şi de la Serviciul de Paşapoarte.

"Ar fi cazul să se facă ceva, să nu mai stăm la cozi. Oriunde te duci sunt cozi", a spus o clujeancă, care se bucură de noua măsură prin care paşaportul va putea fi primit acasă, prin curier.

La serviciul de Paşapoarte din Cluj se depun zilnic 200 de cereri, dintre care 75% sunt pentru paşapoarte electronice. Costul unui astfel de act este de 292 de lei şi are o valabilitate de 5 ani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri