Peisaj ca-n Austria, nepăsare ca-n România. În Băişoara sunt sute de pensiuni, dar pârtia de schi are doar 900 de metri

Data publicării:
BAISOARA

Staţiunea Muntele Băişorii. Peisaje care taie respiraţia şi pot rivaliza orcând cu cele din Austria. Din păcate, aici se opresc asemănările, pentru că natura nu poate face ce ar trebui să facă autorităţile. Un proiect care trebuia să aducă staţiunea la standarde europene a fost oprit, iar fondurile, sistate.

"Acest proiect presupunea o parcare, un drum de acces, un drum care trebuia să fie asfaltat, o maşină de bătut zăpada, extinderea pârtiei de schi, un teleschi şi un telescaun", a afirmat Minodora Luca, primarul comunei.

Din toate planurile, investiţiile s-au oprit la o parcare, nici aceasta terminată. Astfel că pârtia Băişoara are o lungime de 900 de metri. Dacă investiţiile nu ar fi fost oprite, ea ar fi măsurat astăzi 1,5 km.

În cazul pârtiei, lipsa banilor nu e singura problemă. Pentru lărgire şi lăţire, ar fi nevoie de defrişarea a aproape 3 hectare de pădure, lucru ce se poate face doar în baza unei hotărâri de guvern. Decizia întârzie, iar dosarul stă blocat la Ministerul Mediului de 3 ani.

În lipsa principalei atracţii, pârtia de schi, proprietarii pensiunilor şi hotelurilor înceracă să găsească alte căi de a-i distra pe turişti. Terenuri de fotbal și tenis, foişoare, camere luxoase, săli de ping - pong, biliard şi centre SPA.

Chiar dacă peisajele sunt superbe şi Băişoara are zăpadă chiar şi 5 luni pe an, afacerile merg greu.

"Foarte greu, la început a mers foarte greu, pentru că lumea trebuie să te cunoască, mai ales că Băişoara nu este o staţiune prea cunoscută şi din păcate ăsta nu e un lucru bun şi de laudă, Clujul ar trebui să aibă mai multă grijă de staţiune şi să o promoveze mai mult", este de părere Dana Nicula, proprietara unei pensiuni.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri