Pelerinaj la Mănăstirea Nicula

Data publicării:
nicula

Credincioşii au ajuns la Mănăstirea Nicula încă de dimineaţă. Imediat, mulţi dintre ei s-au aşezat la rând pentru a intra în biserică şi a se închina Icoanei Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului.

"N-am venit pentru legende şi mituri, am venit pentru că am mai fost aici şi ne-am simţit bine, întreaga familie", a afirmat un bărbat.

"Acum o jumătate de oră am ajuns de la Râmnicu Vâlcea şi stăm şi noi la rând, apoi la Sfânta Liturghie şi apoi mergem mai departe la Părintele Arsenie Boca la Prislop. Ne rugăm pentru sănătate, iertare de păcate şi viaţă luminoasă, că mai mult nu avem nicio putere", a spus şi o femeie.

Credincioşii nu au vrut să renunţe la pelerinaj, chiar dacă, la orele prânzului, mercurul din termometre a trecut de 30 de grade. Mulţi dintre ei au venit pregătiţi de acasă, pentru a face faţă temperaturilor ridicate.

"Umbrele pentru a ne feri de soare, apă avem, avem la bagaje, avem tot ce ne trebuie, slavă Domnului", a spus o altă femeie.

Şi medicii s-au pregătit pentru a interveni în cazul în care li se va solicita ajutorul.

"Anul trecut, în ziua de 14 august, am avut 50-60 de perfuzii la persoanele cu tensiuni mici, deshidratate. Sperăm că anul acesta nu vor fi chiar la fel, sfătuim pe toată lumea să consume lichide, să se ferească de căldură, de soarele direct, să aibă haine cât mai lejere pe ei şi deschise la culoare", a afirmat Mihaela Tanasie, medic la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Cluj.

Şi călugării de la mănăstire s-au pregătit pentru a face faţă numărului mare de pelerini.

"Sunt puncte de apă potabilă puse în mănăstire tocmai datorită căldurii, ca să putem oferi oamenilor apă de băut şi în rest, orice a fost nevoie, pentru ca să putem să asigurăm o organizare bună. Pentru mănăstire şi pentru vieţuitorii ei, este o desfăşurare foarte mare de forţe", a precizat preotul Grigore Benea.

În această seară, Icoana Maicii Domnului va fi scoasă din biserică şi va fi purtată, în procesiune, de preoţi, iar enoriaşii vor înconjura biserica de lemn din curtea mănăstirii. Mâine dimineaţă, la ora 9:00, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, ÎPS Andrei, va oficia Sfânta Liturghie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri