Percheziţii la Institutul Oncologic

Data publicării:
PERCHEZITII ONCOLOGIE

Procurorii anticorupţie au percheziţionat timp de o oră unul dintre cabinetele Institutului Oncologic "Ion Chiricuţă" din Cluj-Napoca.

"După ora 11:30, a avut loc o percheziţie din partea DNA, care a vizat un cabinet medical şi o singură persoană care îşi desfăşoară activitatea în institutul nostru", a declarat Patriciu Achimaş, directorul Insitutului Oncologic din Cluj-Napoca.

Conducerea institutului nu are încă în vedere derularea unei anchete interne în acest caz.

"Această percheziţie s-a şi încheiat. Am luat la cunoştinţă de această percheziţie şi aş vrea doar să precizez că instituţia noastră nu este în niciun fel implicată în această urmărire penală", a mai afirmat directorul instituţiei.

La nivel naţional, această anchetă vizează mai mulţi medici. Potrivit procurorilor, aceştia primeau mită mascată din partea reprezentanţilor medicali, sub formă de excursii sau chiar plata participării fictive la congrese, unele dintre ele în Statele Unite ale Americii.

"Participanții sponsorizați au fost cazați inițial în San Diego, pentru câteva zile, ulterior fiind transferați în Las Vegas, unde au fost cazați la hotelul Bellagio, tot timp de câteva zile. Pe timpul petrecut în Las Vegas a fost făcută o excursie la Grand Canyon, iar evenimente cu conținut științific în Las Vegas nu au existat", precizează surse DNA.

În total, în anchetă ar fi implicaţi 16 medici, şefi ai clinicilor şi secţiilor de oncologie din mai multe judeţe, medici specialişti oncologi, coordonatori ai Programului Naţional de Sănătate, dar şi un inspector de la DSP Mureş.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri