Peste 30 de companii şi premii de 31.000$ la Festivalul IT DOT.fair

Data publicării:
dot fair

DOT.fair este o iniţiativă orientată spre piaţa de tehnologie a informaţiei, un eveniment care transformă în luna iunie oraşul Cluj-Napoca în capitala celor mai inovatoare şi dinamice domenii ale momentului: BUSINESS SOLUTIONS, TELECOMMUNICATION, SOCIAL MEDIA, GAMING şi GADGETS.

Structura festivalului a fost special concepută cu mai multe zone de interes printre care Main Stage, Seminar Stage, Gaming Arena, Gadgets Expo Zone, Job-Fair.

Companii precum EBS ROMANIA, RDS & RCS, ATLAS NETWORKING GOOGLE CLOUD PLATFORM, EPSON, BANG&OLUFSEN, CLOUD TROOPER, PITECH+PLUS, FORTECH, SALUS, AERO BVB, NEMETOS, LUXSOFT, NETLOGIQ, YSOFT, DMSCLOUD, DYNTELL, PONT SYSTEM, PROCLICK, ACOUSTIC DENSITY, INTEND, MADD ELECTRONICS GROUP vor fi prezente cu standuri personalizate în cadrul festivalului şi cele mai noi solutii software, cu solutii de telecomunicatii integrate pentru clientii persoane fizice, dar si pentru companii, gadgeturi inedite plus cele mai interesate seminarii si workshop-uri.

Principalul susţinător al evenimentului este EBS Romania.

EBS Romania reprezintă o adevărată poveste de succes pe piaţa software. Fondată în 2000, compania a cunoscut o ascensiune constantă, înregistrând creşteri semnificative ale cifrei de afaceri de la an la an. Compania s-a impus ca un furnizor de servicii software cu experienţă în piaţa internaţională, cu servicii ce acoperă întregul ciclu de viaţă al dezvoltării software şi managementului aplicaţiilor.

Proiecte de amploare confirmă competenţa tehnică şi de business a EBS, precum şi capacitatea de livrare a serviciilor la standarde internaţionale. De asemenea, EBS are peste 160 de proiecte ERP de succes – CLARVISION şi SAP – susţinute de echipe profesioniste în domeniul consultanţei, managementului de proiect şi cel tehnic.

Începând cu 2013, EBS Romania este o companie NTT DATA. Concernul furnizează servicii de primă clasă, de la consultanţă și dezvoltare de sisteme până la outsourcing de servicii IT. Aflat în topul mondial al furnizorilor de servicii IT, NTT DATA este un partener inovativ la nivel mondial, beneficiind de o rază de acoperire globală, dar și de competenţe locale.

RCS & RDS - Telecommunication Partner la Dot.Fair

RCS & RDS este unul dintre cei mai importanți operatori de telecomunicații din regiune, furnizând servicii în România, Ungaria, Spania și Italia. Compania este lider pe piața din România în furnizarea serviciilor de internet și de televiziune prin cablu și satelit, dar și unul dintre furnizorii principali de servicii de telefonie fixă și mobilă, internet mobil precum și servicii de conținut video la cerere. Prin divizia Digi Business, clienții persoane juridice beneficiază de soluții integrate de telecomunicații și beneficiază de calitatea și siguranța serviciilor marca Digi, dar și de consultanță și asistență permanentă. Compania deține singura televiziune de știri în format full HD, Digi24 HD, cu 8 stații locale, 3 canale de sport, Digi Sport 1, 2 și 3, care difuzează cele mai importante competiții sportive din România și din lume, un canal de filme Pay-TV, Digi Film, 3 programe de documentare, Digi World, Digi Life și Digi Animal World, un canal de muzică, Utv.

Ediţia DOT.fair din acest an este concentrată în special pe secţiunea de gaming, unde sunt pregătite 4 turnee E-Sports: Dota2 Challenge, Heroes Of The Storm Challenge, Hearthstone Challenge si Counter-Strike Global Offensive Challenge. Turneele vor aduce pe Main Stage echipe europene profesioniste care se vor lupta pentru premii totale de peste 30.000 dolari. Pentru o buna desfasurare a competitiilor de gaming, compania RCS & RDS va pune la dispozitia participantilor cea mai rapida si stabila solutie de internet.

Domeniile Business Solutions şi Social Media din cadrul festivalulului includ o parte de workshop-uri şi prezentări, la care participă nume importante din domeniul IT, atât din ţară cât şi din străinătate. Subiecte actuale de discuţii precum securitatea datelor, tehnologie şi inovaţie, importanţa start-up-urilor vor fi atinse de speakerii prezenţi la eveniment.

Primele nume importante ale speakerilor vin chiar din partea Google si Youtube, Ana Sipciu de la Google Romania şi Christian Sciullo - Google Germany vor da startul celor mai interesante discuţii privind noile trend-uri în materie de Business Solutions şi Social Media. De asemenea, Bogdan Mugescu din partea Aero BVB, Bogdan Herea de la Pitech+Plus şi Vlad Rusu – reprezentantul Cloud Troopers vor interacţiona cu publicul în cadrul seminariilor susţinute. Printre atracţiile acestui eveniment se află prezentările de tehnologii şi testările de produse din cadrul secţiunii Gadgets.

BANG&OLUFSEN este punctul central de atenţie, din perspectiva Gadget-urilor. Compania daneză pune la dispoziţie în cadrul festivalului DOT.fair întreaga divizie B&O Play. Unul dintre cele mai interesante sisteme prezentate în aceasta divizie este dispozitivul A9.

A9 reprezinta un sistem audio de înaltă performanţă, care se aprovizioneză cu o sursă digitală de muzică, iar el îşi atribuie restul sarcinilor. Conexiunea se poate face utilizând AirPlay, DLNA sau Bluetooth 4.0, iar în câteva secunde muzica va umple spaţiile înconjurătoare.  Totodată, A9 permite accesul la Spotify Connect, Deezer si TuneIn, adică milioane de melodii, playlist-uri şi staţii radio.

Caracteristicile acestui produs sunt flexibilitatea îmbinată cu modernismul tehnologic, designul unic şi fineţea sunetului. Pe lângă aceste sisteme audio inedite, zona Gadgets va fi completată de smartwatches, phablets, televizoare cu tehnologie 4K şi de o zona de testare a dronelor. Toate acestea îmbinate cu seminariile din domeniul Social Media şi experienţa showului de gaming internaţional vor oferi publicului una dintre cele mai frumoase experienţe.” declară organizatorii.

Biletele au fost puse în vânzare începând cu data de 10 mai 2015 şi se pot achiziţiona din reţeaua Eventim sau online pe www.eventim.ro şi de la standul Ticket Events din Iulius Mall Cluj-Napoca.

Mai multe detalii pe site-ul oficial al evenimentului: www.dot-fair.com sau pe pagina oficială de Facebook: www.facebook.com/dot.fair.cluj.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri