Peste 50% din elevii clujeni sunt bursieri

Data publicării:
elevi bursieri

Mai mult de jumătate dintre elevii clujeni de gimnaziu şi liceu primesc burse de merit. Aproape 15.000 dintre cei 25.000 de copii, care învaţă în clasele V - XII, au medii peste 8,50 şi primesc o bursă cuprinsă între 90 şi 120 de lei.

La Liceului Teoretic "Nicolae Bălcescu" din Cluj-Napoca, numărul elevilor care iau note mari este atât de mare, încât profesorii au fost nevoiţi să ridice limita de la care se acordă bursele.

"În 2012 - 2013, am avut 650 de burse. Anul acesta avem 779 de burse pe care le acordăm elevilor. Nu putem să prindem toţi elevii. V-am spus că ultima media de la care se dă bursă este 8,94. Nu ne ajunge bugetul şi am făcut împărţirea în aşa fel încât să cuprindem şi celelalte burse", a declarat Marinela Zamfir, directorul Liceului Teoretic "Nicolae Bălcescu".

Creşterea numărului de bursieri va costa bugetul local cu aproape 2 milioane de lei mai mult faţă de sumele alocate în anul şcolar trecut.

"Nu va fi foarte uşor de a mai găsi o sumă de bani de aproape 2 milioane de lei la ceea ce noi am avut prognozat, având în vedere datele de anul trecut. La o viitoare rectificare bugetară, va trebui să găsesc o soluţie de 1,9 milioane de lei pentru a acoperi ce am aprobat în buget şi necesar", a explicat Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca.

Bugetul total acordat pentru învăţământ în 2014 de autorităţile din Cluj-Napoca se ridică la 182 de milioane de lei, cu 30% mai mult decât în anul precedent.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri