Petiţie pentru reabilitarea unui drum

Data publicării:
DRUM

Iubitorii sporturilor de iarnă le cer de cinci ani autorităţilor să repare drumul. Pentru că solicitările au rămas fără răspuns, proprietarii staţiunii au început lucrări de reabilitare din surse proprii. Acum au iniţiat şi o petiţie online în acest sens.

"Ne-am gândit că poate autorităţile nu realizează fluxul mare de turişti care vin în fiecare weekend acolo şi importanţa unui drum. Din resurse proprii, am zis că vom face nişte amenajări. Am închiriat două utilaje, un excavator şi un buldoexcavator, cu care vom face nişte şanturi de dren, vom drena apa care e pe drum şi îl vom nivela", a afirmat Iancu Şerbănescu, iniţiatorul petiţiei.

Din cauza stării proaste a drumului de acces, staţiunea de schi este închisă în timpul săptămânii. Autorităţile judeţene promit însă că până la sfârşitul anului drumul va fi parţial reabilitat.

"Acolo, iniţial, a fost un drum de categoria 4, adică un drum care doar cei de la unitatea militară mai mergeau. Acum l-am prioritizat şi e prins în fila de buget a anului 2015 cu 1 milion de lei. Urmează să obţinem toate aviziele şi autorizaţiile şi până la sfârşitul anului, cei 2,5 kilometri vor fi asfaltaţi", a precizat Mircea Avram, şeful Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public şi Privat.

Ceilalţi 8 kilometri ai şoselei sunt prinşi în master planul de transport al judeţului Cluj. Drumul ar urma să fie modernizat integral în 2016, iar lucrările sunt estimate la 8,3 milioane de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri