Practică plătită în Europa

Data publicării:
practica ue

De la lansarea programului, patru tineri din Alba au fost selectați pentru stagii cu o durată cuprinsă între 3 și 7 luni, în Italia, Portugalia, Franța și Croația. Printre aceştia se numără şi o tânără de 25 de ani, Pompilia. Ea a terminat, în urmă cu 5 ani, facultatea de limbi străine, dar, pentru că nu şi-a găsit încă un loc de muncă în domeniu, a aplicat pentru un stagiu profesional în Franţa.

"Sper să meargă totul bine, Sunt pe ultima sută de metri cu contractele de semnat. Stagiul are demunirea de asistent în comunicare şi printre sarcini ar fi: primirea studenţilor străini, studenţi şi cu burse Erasmus, integrarea lor în campusul universitar", a explicat tânăra.

Stagiul este plătit cu 300 până la 900 de euro lunar, bani cu care tinerii să se poată întreţine.

"Eu sunt convins că vor întoarce în rândul tinerilor experienţa pe care au acumulat-o în regiunile membre ale UE şi vor veni de acolo cel puţin cu o altă mentalitate", a spus Florin Roman, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Alba.

În cadrul aceluiaşi program, un tânăr din Portugalia a aplicat pentru un stagiu de practică la Muzeul Unirii din Alba Iulia.

"Este vorba de un post de restaurare carte veche, care doreşte să specializeze un tânăr din Portugalia, de 24 ani şi să sperăm că aici va găsi exact ceea ce doreşte", a declarat Gabriel Rustoiu, directorul Muzeului Naţional al Unirii Alba Iulia.

Pentru a aplica pentru un astfel de stagiu, tinerii interesaţi trebuie să îşi creeze un cont de utilizator pe site-ul oficial al programului, eurodyssee.eu. Aici pot găsi oferte de stagii în domenii precum arhivarea documentelor, managementul proiectelor europene, lucrător social sau asistent în comunicare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri