Preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu: "E straniu cum vinde statul lemn"

Data publicării:
DEFRISARE PADURE

Statul ar trebui să vândă lemn doar la licitaţie. Aceasta este una dintre concluziile preliminare ale analizei asupra pieţei lemnului din România pe care o face Consiliul Concurenţei.

"E straniu cum se comercializează lemnul. Şi noi am fost surprinşi, unu: de faptul că se poate vinde lemn fără licitaţie. Noi avem lege pentru că statul cumpără de obicei şi atunci avem o legislaţie bine pusă la punct europeană pentru achiziţii publice, care spune că nu trebuie să cumpărăm decât pe licitaţie, dar când statul vinde ceva, nu avem într-adevăr o legislaţie", a afirmat Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei.

Acesta a promis că instituţia pe care o conduce va face public în următoarea perioadă un raport integral privind piaţa lemnului din România.

"Avem deja de un an de zile, desfăşurăm un studiu, o analiză asupra pieţei lemnului şi vom ieşi în curând cu recomandări şi avem o problemă de principiu cu faptul că Romsilva cumulează atât agent economic, cât şi atribuţii de autoritate publică, ceea ce creează o anumită tensiune, un anumit conflict între cele două obiective", a mai spus Bogdan Chiriţoiu.

Preşedintele Consiliului Concurenţei a declarat că vânzarea lemnului ar trebui să se facă prin licitaţie, ca în cazul cumpărării de bunuri şi servicii, pentru a se evita pierderile.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri