Preşedintele Ungariei, vizită privată la Cluj

Data publicării:
200314 PRESEDINTELE UNGARIEI

Preşedintele Ungariei şi-a început vizita din judeţul Cluj la unul dintre cele mai frumoase castele din Transilvania, care a aparţinut familiei nobiliare maghiare Banffy. Ader Janos a avut parte de un tur, în cadrul căruia i-a fost prezentată istoria locului, dar şi a familiei. Acesta a precizat că încearcă să găsească fonduri pentru reabilitarea castelului şi transformarea lui într-un centru cultural.

"Ne-a întrebat despre modalităţile de restaurare, care sunt şansele de a primi bani pentru această restaurare. Noi am spus că, din păcate, fonduri publice nu pot fi obţinute. Ne-a asigurat de sprijinul dânsului pentru lucrările de restaurare", a precizat Csilla Hegedus, directorul executiv al Transylvania Trust.

Alături de soţia sa, preşedintele maghiar a vizitat şi un muzeu etnografic privat din Răscruci, dar şi Cimitirul Hazsongard din Cluj-Napoca. El a depus flori la mormintele mai multor participanţi ai Revoluţiei de la 1848, dar şi la cripta familiei Banffy.

Vizita preşedintelului Ungariei s-a încheiat la Catedrala Sfântul Mihail, din centrul Clujului.

Pe tot parcursul vizitei, preşedintele Ungariei a refuzat să facă declaraţii legate de tensiunile privind partidul Jobbik.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri