Pro şi contra privind reducerii CAS

Data publicării:
CAS BUN

Antreprenorii, managerii, dar şi profesioniştii din diferite domenii, prezenţi în aceste zile la Cluj-Napoca susţin reducerea CAS cu 5 procente.

"Acest CAS sunt convins că fiind redus cu 5% nu va avea un impact bugetar negativ, dacă ne gândim şi la avantajele creşterii afacerii, reinvestirea sumelor respective de bani şi până la urmă taxe suplimentare la bugetul de stat", a afirmat omul Marius Ghenea, om de afaceri.

"Orice diminuare a presiunii financiare pe angajator nu face decât să-l încurajeze pe acesta să facă paşi mai departe şi să îi permită să se dezvolte în timp", este de părere Felicia Tulai, antreprenor.

"Nu se va vedea foarte repede nici în buzunarul contribuabilului o asemenea măsură, ştim cu toţii că evaziunea fiscală este una foarte mare, cel puţin în zona forţei de muncă în România, adică foarte multă lume munceşte la negru, aşa că, reducem sau nu reducem CAS-ul, nu ştiu dacă îi va îndemna pe cei care folosesc forţa de muncă la negru să declare acest lucru şi să-i treacă pe aceştia ca fiind plătitori de taxe şi impozite", a afirmat Eusebiu Burcaş, coacher în domeniul financiar.

Reducerea CAS ar urma să fie aplicată, cel mai devreme, în luna octombrie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri