Probe scrise la matematică şi istorie

Data publicării:
BAC MATE

Candidaţii au avut la dispoziţie 3 ore pentru rezolvarea testelor, însă mulţi au ieşit mai devreme din sălile de examen.

"Sincer, mi s-a părut foarte simplu, nu mă aşteptam să ne dea aşa uşor. Pot să spun că, într-un fel, îmi pare rău că m-am stresat aşa mult timp şi chiar am învăţat foarte mult şi a fost uşor şi, de la an la an, se pare că tot mai uşor va fi la matematică", a spus un candidat la finalul examenului.

"Bac-ul la matematică, cel puţin cel de anul acesta, mi s-a părut foarte accesibil, a fost elaborat chiar pe un nivel mediu, pentru toţi absolvenţii şi consider că, cu un minim de pregătire şi un minim de concentrare, se putea trece fără nicio problemă", a spus altul.

Două treimi dintre absolvenţi au dat proba la matematică, iar ceilalţi, la istorie.

"Am avut 4.138 de elevi prezenţi din cei 4.232, deci discutăm despre mai puţin de 100 de absenţi. Sigur, unii dintre ei se suprapun cu cei de la limba română, nu au fost niciun fel de probleme, totul s-a desfăşurat conform metodologiei, totul a fost corect, nu au fost daţi afară, deci au înţeles şi ei că riscurile sunt mult prea mari", a afirmat Valentin Cuibus, inspector şcolar general al ISJ Cluj.

Rezultatele vor fi afişate în 7 iulie, şi, în aceeaşi zi, se pot depune contestaţiile. Notele finale obţinute de candidaţi vor fi anunţate în 11 iulie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri