Procesul fostului director al CFR, Alexandru Noapteş, amânat din motive procedurale

Data publicării:
160114 fost director cfr-1

Termenul şi primele audieri ale fostului director CFR s-au amânat pentru 30 ianuarie, pentru că unul dintre avocaţi, care reprezenta 3 inculpaţi în dosar, nu s-a prezentat în faţa instanţei. Alexandru Noapteș nu a dorit să facă nicio declarație la ieșirea din sala de ședințe.

Dosarul se rejudecă la Curtea de Apel Cluj, după ce procurorii au făcut recurs la decizia magistraţilor Judecătoriei Cluj, care au hotărât că Alexandru Noapteş şi ceilalţi inculpaţi nu se fac vinovaţi de faptele de care sunt acuzaţi.

Anchetatorii susţin că, alături de alţi angajaţi din conducerea companiei, fostul director CFR a cumpărat din Germania, prin intermediul firmelor Activ Invest şi Remarul, 6 locomotive second-hand, cu 120.000 de euro bucata. Acestea au fost vândute apoi către CFR Călători, cu 1,9 milioane de euro bucata, un preţ de 16 ori mai mare decât cel de achiziţie. Pentru a justifica acest preţ, foştii directori ai CFR Călători au invocat unele reparaţii, pe care însă nu le-au putut dovedi cu acte.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri