Produse tradiţionale de Paşti

Data publicării:
produse traditionale

Clujenii care au vizitat târgurile de Paşti organizate în Săptămâna Mare au căutat produse tradiţionale pentru masa de sărbători.

"Am cumpărat muşchiuleţ şi jumări, ca să simt că e ceva natural şi proaspăt. Sunt mai sănătoase şi îmi place cum arată", a spus unul dintre cumpărători.

"Noi am venit cu produse bio, mezeluri. Încercăm să păstrăm tradiţia, să facem produse naturale, conservate doar în sare, piper şi fum", spune Paul Rot, reprezentant al unei firme de mezeluri.

Alţii şi-au îndreptat atenţia spre dulciuri. "Am cumpărat ciocolată de casă şi ceva cu caramel", a spus un alt clujean.

"Putem găsi produse bune, produse naturale care respectă tradiţiile şi reţetele vechi. Care mai mult sau mai puţin sunt făcute şi cu materie primă de cea mai bună calitate, neprelucrate industrial. Putem să vorbim de o ciocolată de casă care respectă o reţetă de la 1840, dar care respectă şi tehnologia de procesare", spune Doina Ciurea, organizator al târgului.

Târgurile de Paşti atrag pe lângă mici producători şi meşteşugari din toate colţurile ţării. Ioana Ruban vine din Bucovina de şase ani pentru a-i încânta pe clujeni cu ouăle de Paşti, pe care le încondeiază cu migală.

"Am avut avut foarte mulţi ucenici aici, a fost ca un atelier de când vin, vin părinţii cu copiii mici. Sunt copii de 4 ani care au învăţat, vin deja cu ouăle făcute de ei", explică aceasta.

Târgurile organizate cu ocazia sărbătorilor pascale la Cluj-Napoca se încheie sâmbăta.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri