Profilul alegătorului

Data publicării:
profil alegator

Potrivit datelor dunate de operatorii IRES în cadrul exit-poll-ului, cei mai activi au fost ieri la urne reprezentanții grupei de vârstă 50-64 de ani. 68% dintre cei cu drept de vot din această categorie au fost la vot. 

În ceea ce privește tinerii, datele IRES arată o prezență de 58% în rândul celor cu drept de vot din categoria 18-34 de ani. 67% dintre persoanele de sex masculni cu drept de vot au fost ieri la urne. De asemenea, 56,9% dintre femeile cu drept de alegător și-au exprimat ieri opțiunea. 

Datele IRES arată o prezență masivă la vot a celor cu studii liceale. 88,6% dintre votanţii din această categorie au fost la urne, iar 76% dintre cei cu studii superioare și-au exprimat opțiunea. 

În ceea ce privește votul în funcție de zone, rezultatul este aproximativ egal. Din totalul votanţilor din mediul rural și urban, s-au prezentat la urne 62%. Fruntași au fost cei din sud, București si Dobrogea, unde puțin peste 64% dintre aceștia au votat, fiind urmați de Transilvania și Moldova, cu 60 respectiv 56 de procente. Această interpretare socio-demografică are la bază datele culese de operatorii de exit-poll IRES, din teren, pana la ora 21:00.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri