Protecţie împotriva Ebola

Data publicării:
echipament protectie ebola

"Echipamenul de protecție constă din ochelari, o mască cu un anumit indicativ, în funcție de nivelul de particule pe care îl poate selecta sau nu și dintr-un combinezon, o singură bucată, etanș", a explicat Călin Lazăr, director medical al Spitalului Clinic de Copii Cluj.

Medicii au cumpărat 8 astfel de echipamente, la un preţ de 99 de lei fiecare. Acestea au fost distribuite în secţiile spitalului, printre care și Unitatea de Primiri Urgențe.

"Specificațiile au fost făcute de către medicul epidemiolog al instituției. Acesta a spus ce filtru trebuie să aibă ochelarii. Aceste echipamente se desfac numai în momentul în care este un caz suspect, pentru că ele, din acel moment, nu mai pot fi considerate etanșe şi nu mai prezintă siguranţă pentru personal", a precizat directorul medical al Spitalului Clinic de Copii Cluj.

Echipamentul asigură protecție ridicată împotriva contaminării cu virusul febrei hemoragice.

"E foarte bine că aduc așa ceva, că ăsta deja se întinde, văd. Ne gândim și noi la aceste posibilități, că nu se știe de unde poți să iei boala", a afirmat o clujeancă.

Şi cadrele medicale de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Cluj fac pregătiri, cu atât mai mult cu cât aici vor ajunge toate cazurile suspecte de Ebola din Transilvania.

"Toți medicii care fac de gardă au fost instruiți în legătură cu simptomele bolii și pentru toți pacenții care vin din zonele în care au fost declarate cazuri cu infecția virusului Ebola. Se face un triaj epidemiologioc și pentru orice caz suspect, se anunţă Direcția de Sănătate Publică", a precizat Mihaela Lupșe, director medical la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase.

În lume au fost înregistrate până acum peste 8.300 de îmbolnăviri și mai mult de 4.000 de decese din cauza virusului febrei hemoragice.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri