Reabilitări de drumuri cu probleme. Lucrări în valoare de 3 milioane de lei sunt prost executate, susţin reprezentanţii Consiliului Judeţean Cluj

Data publicării:
DRUMURI JUDETENE-1

Cinci drumuri județene din comunele Cojocna, Vultureni și Aluniș au fost verificate de autoritățile județene, la câteva zile după reabilitare. Pe șantier, reprezentanţii Consiliului Judeţean au găsit lucrări prost executate.

"În județ, plombări și lucrări de reabilitare neconforme. În multe locuri a fost lovită plomba cu piciorul și a sărit, a fost marcat un drum pe nisip ori a fost făcut asfalt fără să fie făcute șanțuri și rigole. Și în următoarea ședință a Consiliului Județean voi înainta un proiect consilierilor județeni pentru a desființa într-o primă fază regia și a o transfera ca o direcție în cadrul Consiliului Județean", a declarat Mihai Seplecan, președintele Consiliului Județean Cluj.

Lucrările au fost executate în baza unui contract de reabilitare și întreținere a drumurilor județene, încheiat direct de Regia Autonomă de Administrare a Domeniului Public și Privat. În total, s-au efectuat lucrări de 3 milioane de lei, bani pe care autoritățile refuză să îi achite din cauza stării proaste a drumurilor.

"Lucrările de întreținere a drumurilor județene sunt lucrări exceptate de la autorizare, dar trebuie să respecte, este un normativ 554 care trebuie respectat, adică stratul să aibă o anumită grosime și să se facă lucrările la o anumită periodicitate", a explicat Claudiu Salanță, arhitectul județului.

Autoritățile județene promit că fiecare drum reabilitat ori modernizat va fi verificat de o comisie mixtă.

"Acum s-a hotărât ca fiecare situație de plată, să mergem pe teren să vedem exact execuția, deci asta va fi începând de săptămâna viitoare", a precizat inginerul Liviu Bolba.

După o inventariere a stării drumurilor județene, autoritățile din județul Cluj doresc contractarea unui credit de peste 100 de milioane de euro, pentru o modernizare completă a celor peste 1.200 de kilometri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri