Sari la conținut

Sărbătorile cresc producţia de vin

În complexul de vinificatie de la Jidvei, se lucrează la foc continuu. Pentru a face faţă comenzilor, aici sunt îmbuteliate zilnic peste 40.000 de sticle de vin.

"Secţia de îmbuteliere are montate două linii de îmbuteliere. Pe una se îmbuteliază vinurile de calitate superioară, are o capacitate în jur de 3.000 de sticle pe oră, iar cealaltă, cu vinuri cu denumire de origine controlată, care realizează între 6.000-7.000 de sticle pe oră", a declarat Claudia Horşa, şef al laboratorului de vinificaţie Jidvei.

Apropierea sărbătorilor aduce şi reduceri de preţ de 5-16%, la toate sortimentele de vin.

"În ceea ce priveşte desfacerea, se simte un aer nou, un nou avânt în livrări, în desfacere. În această perioadă, a acordat o serie întreagă de promoţii la o gamă variată de vinuri, începând de la cele mai mici preţuri, de la 6 până la 50 lei", a precizat Ioan Buia, directorul Complexului de Vinificaţie Jidvei.

Vinul de pe Târnave ajunge în multe ţări de pe glob. Toată lumea are de unde alege: Fetească Regală, Riesling, Chardonnay, Muscat şi multe altele

Vinurile obţinute în podgoria Târnave sunt recunoscute pentru aromă şi prospeţime.