Sebeş, oraşul cu şomeri puţini

Data publicării:
investitie

Fabrici de hârtie, de îngheţată, de piese auto sau de mobilă. Sunt doar câteva dintre investiţiile făcute în ultimii ani în micul oraş transilvan de mici firme româneşti, dar şi de mari companii străine, după ce primăria a anunţat facilităţi pentru persoanele fizice sau juridice.

"Cei care îşi plătesc datoriile către primărie până la sfârşitul lunii octombrie sunt scutiţi de majorări. O altă măsură luată tot printr-o hotărâre de consiliu pentru anul bugetar 2014 se referă la faptul că la valoarea impozabilă se aplica un coeficient de 1,5%. Noi l-am redus la 1%, deci a fost o reducere de 33%", a precizat Alexandru Dăncilă, primarul oraşului Sebeş.

Printre firmele care beneficiază de aceste facilităţi este şi o fabrică de şosete. Astfel, într-un singur an a reuşit să facă o economie de aproximativ 15.000 de euro, bani care au fost reinvestiţi.

"Sunt facilităţi bienvenite pentru mediul de afaceri. Le-am folosit pentru a îmbunătăţi condiţiile de lucru la oameni", a afirmat Constantin Ispir, directorul societăţii.

Cei care se temeau că reducerile ar putea să micşoreze veniturile la bugetul local s-au înşelat. Primele 20 de firme din oraş dau 63% din bugetul oraşului.

Cea mai importantă investiţie străină de la Sebeş este cea a nemţilor de la Daimler, în valoare totală de 300 milioane euro.

Mulţumiţi de numeroasele investiţii sunt şi localnicii care stiu că traiul pe care îl duc este cu mult peste cel al vecinilor din Alba Iulia sau din alte oraşe din judeţ.

"Copiii mei au de serviciu, eu sunt mulţumită", a spus o localnică.

"Pe noi ne-a ajutat, ne-a făcut strada, apă, canal, avem tot ce ne trebuie. Am învăţat să fim corecţi ca şi ei şi fiind corecţi şi ei sunt corecţi, investitorii", a afirmat şi un localnic.

Investiţiile totale în Sebeş depăşesc un miliard de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri