Senatorul PSD Alexandru Cordoş, urmărit penal de DNA

Data publicării:
alexandru cordos psd-1

Procurorii anticorupţie au dispus urmărirea penală faţă de senatorul Alexandru Cordos, existând suspiciuni că ar fi avertizat doi inculpaţi din dosarul de corupţie al fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, că le sunt interceptate convorbirile.

Potrivit procurorilor, Alexandru Cordoş ar fi divulgat informaţii obţinute de la finul său, ofiţer de poliţie judiciară angajat la DNA Cluj. Astfel ar fi reuşit să îngreuneze ancheta în dosarul în care este cercetat preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Cluj. Odată avertizate, persoanele urmărite au evitat să mai vorbească la telefon despre afacerile supravegheate de procurorii anticorupție.

Alexandru Cordoş neagă acuzaţiile care i se aduc. "Pot să afirm cu tărie că nu am nicio legătură cu ele. Nu am primit şi nici nu am divulgat nicio informaţie la nimeni în legătură cu acuzaţiile care mi se aduc. (Are legatura cu dosarul Uioreanu această acuzaţie?) Nu cunosc aceste detalii", a declarat acesta.

Colegii de partid ai senatorului cred în nevinovăţia acestuia.

"Deocamdată, domnul senator Cordoş are şi beneficiază de prezumţia de nevinovăţie. Urmează să vedem exact despre ce este vorba şi la momentul potrivit, o să mai facem declaraţii. Eu nu cred că o să ne afecteze foarte mult, pentru că lumea îl cunoaşte pe domnul Cordoş ca persoană foarte serioasă", a afirmat Remus Lăpuşan, preşedintele PSD Cluj.

Nu este primul caz de scurgeri de informaţii din acest dosar. La sfârşitul lunii iunie, un fost ofiţer SRI a fost prins că divulga informaţii cu caracter secret. În urma acestui scandal, subprefectul de Cluj a demisionat din funcţie, el recunoscând că primea şi oferea mai departe informaţiile primite de la fostul ofiţer SRI.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri