Sfaturi pentru tinerii antreprenori

Data publicării:
CURSURI ANTREPRENORI

La doar 21 de ani, Andrei Gavrilescu, student la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, şi-a gândit deja propriul business: scaune pentru birou din scaune de maşini. Deşi are un prototip al scaunului inedit, Andrei a considerat că e necesar să participe la un astfel de curs.

"Mereu e bine să afli o altă perspectivă asupra business-ului pe care îl vrei sau asupra ideii pe care vrei să o implementezi şi avem aici oameni cu experienţă care ne-ar putea ajuta. Urmează să implementăm totul, să venim cu o versiune mai bună, să luăm feedback de la potenţiali clienţi şi să-i dăm drumul la afacere", a afirmat tânărul.

Pe lângă încredere în propria idee, în cadrul seminariilor, participanţii au aflat cum să-şi structureze mai bine planurile şi cum să-şi prezinte business-ul. Pentru mulţi, cursurile au fost de ajutor.

"Acest curs mi se pare o oportunitate extraordinară de a învăţa lucruri noi şi de a evita greşeli care se fac, în mod normal, în pornirea unui business", a spus unul dintre participanţi.

"Încercăm să scoatem în evidenţă toate calităţile şi priceperile antreprenorului, astfel încât să prindă curaj şi să facă următorii paşi, să treacă la acţiune. Totul porneşte de la un exerciţiu de coaching colectiv, în ceea ce priveşte ideea de afaceri, clarificarea de idei şi felul în care ea poate fi implementată în piaţă", a explicat Florin Şomodi, trainer.

Deşi antreprenoriatul în rândul tinerilor este o preocupare la nivel european, lipsa unor cunoştinţe în acest domeniu constituie, de cele mai multe ori, un dezavantaj.

"80% dintre start-up-urile sau firmele noi înfiinţate, 80% dau faliment în primii 5 ani din existenţă. Dacă tânărul antreprenor îşi defineşte grupul ţintă, clienţii, dacă îşi cunoaşte produsul, ştie cum să-l marketeze, să meargă ţintit cu produsul respectiv, să îmbunătăţească anumite caracteristici, cu siguranţă va avea un avantaj competitiv faţă de restul antreprenorilor", a afirmat Petre Lazăr, antreprenor.

Organizate de Asociația JCI Active Citizens Cluj, cursurile au fost gratuite pentru orice tânăr antreprenor în devenire, cu vârsta de până la 35 de ani.

În prezent, la Oficiul pentru Registrul Comerțului, în Cluj figurează aproximativ 2.400 de societăți cu răspundere limitată pentru debutanți (SRL-D), cu 200 mai multe decât în capitală.

De asemenea, județul Cluj se află pe primul loc și în ceea ce privește numărul de societăți deschise de studenți, cu o cifră ce depășește 1.600 de astfel de unități comerciale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri