Spaţiu de terapie pentru copii

Data publicării:
spatiu terapie

"Aici am facut o zonă unde copiii îşi pot face melodiile lor, să fie după imaginaţia lor şi face parte din integrarea senzorială. În special pentru copiii cu autism, să asculte şi să îşi facă jocul loc propriu", a explicat Alexandra Sânmărtean, studentă la Psihologie.

Traseul interactiv pentru simţuri, inimă şi minte, așa cum l-au numit psihologii din Cluj, i-a provocat pe micuți să aibă diverse trăiri, greu de perceput din pricina bolii, iar specialiștii au avut grijă să le explice ce anume simt.

"Ei au nevoie de orientare, au nevoie de stimul. Aici găsim tot ce ne trebuie, să ne bucurăm de o vizită într-un mediu cald şi natural. Mai mult decât atât, ne dorim să atingem partea de conştientizare a celorlalti copii tipici, referitor la nevoia noastră de orientare în spaţiu şi de a primi diverse indicii", a afirmat Nicoleta Niste, directorul Asociației Autism Transilvania.

"Odată ce vezi aceste instrucţiuni, de exemplu ascultă.. se iti concentrezi toata atentia a supra a ceea ce auzi si indirect devii mai atent la clipa de fata" Florentin Mărginean, student la psihologie

Specialiștii spun că astfel de inițiative sunt necesare tocmai pentru ca micuții cu astfel de afecțiuni să se poată integra în societate

"Psihologic, practic, spațiul pe care îl ai poți să îl îmbunătățești pentru a te face mult mai ancorat în prezent și mai atent spre ceilalți. Practic, creştem orientarea spre sine, spre individ, dar și spre ceilalți", a explicat psihologul Alina Rusu.

În România, la finele anului 2013, erau declarate peste 7.000 de persoane diagnosticate cu autism, conform Ministerului Sănătăţii. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri