Spaţiu pentru ştiinţă şi artă. O nouă clădire a FSPAC a fost inaugurată în prezenţa lui Mark Gitenstein 

Data publicării:
fspac

Noul sediu al facultăţii a fost inaugurat în prezenţa fostului ambasador al Satelor Unite ale Americii în România, Mark Gitenstein, care a vorbit despre temele politice fierbinţi ale momentului, între care şi alegerile prezidenţiale din România.

"România se află într-un moment de turnură. În Statele Unite, atunci când vorbim despre momente de turnură, ne referim la momentul în care politicile o pot lua într-o anumită direcţie sau în alta", a afirmat fostul ambasador SUA. 

Pe lângă cursuri şi conferinţe pe astfel de teme, în noua clădire a Facultăţii de Ştiinţe Politice, Administrative vor fi organizate şi spectacole, expoziţii şi ateliere de lucru. Totul, pentru a-i ajuta pe studenţi să îşi dezvolte abilităţi interdisciplinare şi a le oferi un spaţiu relaxat în care să facă schimb de idei.

"Numărul mare de studenţi este, într-adevăr, un factor şi, de asemenea, lipsa spaţiilor plasate în afara locurilor obişnuite de cercetare şi predare, pentru că univeristatea nu înseamnă doar predare. La început erau cam 40 de studenti şi 3 profesori. Acum discutăm de 3.400 de studenţi şi peste 120 profesori", a declarat prof. univ. dr. Călin Hinţea, decanul FSPAC.

În acest sens, profesorii au iniţiat un parteneriat cu Fabrica de Pensule.

"Cred că e o ocazie bună să vedem ceea ce noi susţinem de mult timp: cultura poate să contribuie destul de mult în a schimba modul în care o comunitate se guvernează", a spus Rariţa Zbranca, cofondator al Fabricii de Pensule.

Investiţia in noul sediu al facultăţii a fost suportată din bugetul universităţii, dar şi din fonduri guvernamentale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri