Squash-ul, „fratele mic" al tenisului de câmp

Data publicării:
squash

Squash-ul își are originile în Franța secolului al XII-lea, când doar cei bine văzuți în societate luau parte la partidele ce aveau loc pe stradă. Cu timpul însă, acest sport a devenit tot mai popular, iar recent a ajuns și în România.

Chiar dacă este încă un sport scump, „fratele mai mic" al tenisului de câmp a prins în rândul celor care, în timpul iernii, nu pot juca tenis în aer liber. Partidele de squash se desfășoară după aproximativ aceleași reguli ca și în tenis, însă efortul depus în cubul de plexiglas solicită la maximum corpul sportivilor.

"Avem foști campioni de badminton, foști campioni de tenis de masă, jucători de tenis de câmp în timpul verii-primăverii și după aceea, în timpul toamnei și a iernii, joacă squash. Este un sport deosebit pentru mulți oameni, deoarece arde foarte multe calorii, între 800 și 1.200 de calorii", a precizat Sebastian Baciu, președinte Asociația Pro Squash România.

"Articulațiile, genunchii, gleznele sunt foarte solicitate. Mișcările de squash presupun foarte multe fandări, pentru că nu se poate efectiv să alergi pe tot terenul", a afirmat un practicant de squash.

"Îți trebuie condiție fizică relativ bună, încât să duci un meci care ar fi din 5 seturi, în care mingiile sunt foarte lungi. Trebuie ca și condiția ta fizică să fie foarte bună. În general, nu joci squash, de la un anumit nivel, ca să slăbești, ci slăbești ca să joci squash", a precizat altul.

În 2003, revista Forbes a declarat squash-ul drept cel mai sănătos sport din lume. De asemenea, squash-ul este și singurul sport cu rachetă în care jucătorii împart același spațiu de joc.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri