Stagiu de practică de mii de dolari

Data publicării:
STUDENT FACEBOOK

Petru Trîmbiţaş este abia în anul II de facultate, însă a participat deja la o tabără de vară la Google, în Londra, iar vacanţa următoare îşi va pregăti bagajul pentru New York.

Timp de trei luni, tânărul va lucra cot la cot cu specialiştii Facebook, iar munca lui va fi remunerată ca a oricărui angajat.

Pot să zic că salariul e de zece ori mai mare şi nu e în lei, ci în dolari. Despre proiecte nu ştiu foarte multe, dar îmi place foarte mult New York-ul. De când eram mic visam să ajung să mă plimb pe străzile aglomerate şi să mă uit la zgârie-nori”, afirmă studentul.

Interviurile pe care le-a susţinut online nu au fost grele, spune tânărul care a fost acceptat dintre mii de aplicanţi. El a trebuit să rezolve o problemă practică într-un timp cât mai scurt. După ce a văzut în ce constau interviurile, Petru l-a convins şi pe colegul său de apartament să aplice pentru un internship.

Profesorii spun că se aşteptau ca studentul să aibă astfel de rezultate, mai ales că provine dintr-o familie de matematicieni.

Părinţii săi predau la Facultatea de Matematică şi Informatică a Universităţii Babeş-Bolyai, unde studiază tânărul. „El a venit la noi cu un „pedigree” deosebit, fiind implicat în concursurile naţionale şi internaţionale de informatică”, spune şeful Departamentului de Informatică, profesorul Bazil Pârv.

Tânărul clujean va pleca la New York la mijlocul lunii iulie şi va sta acolo până în luna octombrie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri