Start la cazarea în căminele studenţeşti

Data publicării:
260914 cazare studenti

Înainte cu numai câteva zile de începerea oficială a cursurilor, studenţii celei mai mari univeristăţi din Transilvania s-au aliniat la poarta căminelor încă de la primele ore ale dimineţii. Au vrut să se asigure că primesc o cameră cât mai bună.

"Sunt chiar primul, am venit repede pentru ca vin de departe sunt din Barlad, am facut 9 ore ca sa prind un loc", a spus un student.

Nu doar proaspeţii studenţi au avut emoţii ci şi părinţii lor. Aceştia au venit să îi ajute să se instaleze în camerele de cămin.

"Normal că am emoţii, ca la orice început", a spus un părinte.

Cu toate că întâietate la cazare au avut bobocii, în campusurile universitare au venit şi studenţii din anii II şi III, curioşi de condiţiile pe care universitatea le oferă anul acesta în cămine.

"Camerele sunt foarte bune, curate şi au fost întreţinute bine, deşi în perioada de vacanţă a fost dezastru pentru că au stat studenţii. Între timp au apucat fetele să facă curat şi e chiar bine, am prins pe partea asta unde e umbră", a spus un student.

"Universitatea Babeş-Bolyai pune la dispoziţia studenţilor 5.204 locuri de cazare. Acestea sunt distribuite în cele 17 cămine pe care Universitatea le are în administrare. Avem aproximativ 20.000 de stundeţi din afara Clujului şi putem spune că reuşim să acoperim cam un sfert din numărul necesar de locuri de cazare", a explicat Paul Fărcaş, purtător de cuvânt al UBB Cluj.

Studenţii cazaţi în căminele Universităţii Babeş-Bolyai plătesc între 100 şi 220 de lei pe lună, în funcţie de numărul de paturi dintr-o cameră.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri