Sucuri din resturi alimentare

Data publicării:
SUC DESEURI

Cojile de mere, struguri, morvoci, sfeclă sau cătină vor fi ingredientul principal al sucurilor minune. Un proces termic le va transforma într-o pastă. Apoi, se vor adăuga apa şi extractele din plante.

"Cojile pot să fie preluate pur şi simplu de la producătorii de scucuri care de regulă le utilizează ca şi furaje în cea mai bună situaţie. Variantele de sucuri la vom face la noi în Universitate, după care sucurile vor trece de un test sentorial, de o analiză senzorial", a declarat cercetătorul Dan Vodnar, cel care a iniţiat acest proiect.

Specialiştii vor să adauge în băutura lor şi bacterii probiotice microîncapsulate, inventate tot de ei. Primele variante de sucuri vor fi testate de pacienţii de la Institutul Regional de Gastroenterologie şi Hepatologie din Cluj-Napoca.

"Aduc, practic, floră bacteriană sănătoasă şi alimentaţie sănătoasă, substrat nutriţional pentru aceastea şi refac flora intestinală. Sigur că efectul nu va fi neapărat pentru obezitate şi cancer, ci mai ales pentru intestinul iritabil care este o altă patologie, extrem de complexă şi extrem de supărătoare”, a arătat prof. dr. Marcel Tanţău, medic primar gastroenterologie.

Proiectul de aproape două milioane de lei este finanţat de Ministerului Educaţiei şi o firmă privată interesată de producţia de băuturi probiotice.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri