Terapie prin artă la Spitalul de Recuperare din Cluj-Napoca

Data publicării:
clovn spital

Membrii unei companii independente de teatru şi film au creat bună-dispoziţie printre paturile de spital, în dorinţa de a aduce un zâmbet pe chipurile bolnavilor.

"Ideea în sine că ne deconectează, pur şi simplu uit de probleme, de griji", a spus un pacient.

"De multe ori vorbim aici de momente triste şi voi că sunteţi tineri şi veniţi cu tot felul de idei, uite că ne descreţiţi frunţile", a afirmat şi o bolnavă.

Terapia prin artă, o metodă frecvent practicată în spitalele din străinătate, a fost folosită de o echipă formată din doi actori, doi regizori de teatru şi film şi un fotograf.

"În programul nostru sunt incluse ateliere de teatru, de film. Cu pacienţii lucrăm, facem diferite exerciţii şi jocuri pentru dezvoltarea creativităţii şi pentru a gândi altfel statul în spital", a precizat Cristian Pascariu, regizor de film. 

"Din punct de vedere medical, un pacient care se adaptează condiţiei de boală şi care este motivat să se facă bine şi care are o atitudine pozitivă şi dorinţa de a se vindeca într-adevăr, evoluează mai bine nu numai din punct de vedere psihologic ci şi somatic", a explicat Sanda Patrichi, managerul Spitalului Clinic de Recuperare Cluj-Napoca. 

Proiectul iniţiat de o companie independentă de teatru şi film a fost lansat în anul 2012 şi s-a desfăşurat pentru a doua oară în Spitalul Clinic de Recuperare din Cluj-Napoca.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri