Troleibuze pentru comunele limitrofe Clujului

Data publicării:
TRANSPORT FLORESTI

Actuala reţea de alimentare cu energie a troleibuzelor este veche de peste 50 de ani. Reprezentanţii Companiei de Transport Public vor să o modernizeze şi să o extindă spre comunele din jurul Clujului.

"În momentul în care studiul de fezabilitate va spune: în Apahida 100% rămâne transport electric, atunci se va dezvolta o reţea de transport electric cu troleibuzul. Apahida permite. Apahida având o centură ocolitoare, infrastructura pe axa centrală a localităţii permite dezvoltarea", a declarat Liviu Neag, directorul Companiei de Transport Public Cluj-Napoca.

O altă comună în care se ia în calcul introducerea troleibuzelor este Floreşti. Cu o populaţie de 30.000 de locuitori, localitatea este conectată în prezent de Cluj cu ajutorul autobuzelor.

"Cred că o extindere a reţelei de troleibuze în Floreşti este o investiţie uşor de realizat, fără a interveni în trama stradală şi rapidă şi eficientă", a afirmat Horea Şulea, primarul comunei Floreşti.

Călătorii sunt încântaţi de acest proiect, dar susţin că troleibuzele ar trebui să lege comunele de centrul Clujului, astfel încât să nu mai fie nevoiţi să schimbe mai multe mijloace de transport.

"Clar ar fi mai uşor dacă s-ar putea, normal, dar e ok şi aşa, bine că avem ceva în Floreşti", a spus o tânără care locuieşte în zonă.

"(Câte autobuze trebuie să schimbi ca să ajungi în centru ? ) Vreo patru, ca să ajung în centru. (O linie directă te-ar ajuta?) Da, pe mine da", a afirmat alta.

Proiectul va fi depus spre finanţare după finalizarea studiilor de fezabilitate. Reprezentanţii Companiei de Transport susţin că este necesară cumpărarea a 40 de troleibuze noi, pentru a se putea asigura numărul mare de noi curse spre comunele Floreşti şi Apahida.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri