Ultima zi pentru declaraţiile de venit

Data publicării:
FINANTE

Astăzi a fost ultima zi de depunere a declarațiilor privind de veniturile realizate în cursul anului trecut, altele decât din salarii. Şi cererile pentru virarea a 2% din impozitul pe venit către ONG-uri sau burse private s-au putut depune tot până astăzi.

„Pentru nedepunerea declarațiilor fiscale, sacțiunea este de la 50 la 500 de lei. Pentru cea mică deci, se poate plăti jumătate din minim, în 48 de ore. Sancțiunea este gradată în funcție de situația contribuabilului. Dacă este la prima abatere, îi 50 de lei, dacă are cazuri repetate, în mai mulți ani, se poate ajunge și la 500”, explică Gligor Gavriş, purtătorul de cuvânt al DRGFP Cluj-Napoca.

Cei care nu pot ajunge la unul dintre ghișeele Direcției de Finanțe, își pot depune declarațiile la oficiul postal, prin scrisoare recomandată, cu confirmare de primire. Cei care trebuie să completeze formularul 200 sau 230, îl pot depune astăzi chiar de acasă, online.

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei Regionale a Finanţelor Publice din Cluj-Napoca, din cei 21.000 de contribuabili din municipiu, peste 16.000 şi-au depus declaraţiile fiscale, de la începutul lunii aprilie până acum.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri