Un altfel de târg de meserii la Cluj

Data publicării:
radu

Electrician, tehnician în transporturi, bucătar sau cofetar sunt doar câteva dintre meseriile despre care elevii au aflat amănunte la Târgul Școlilor Profesionale. Pentru a-i convinge pe cei care în 2016 vor termina clasa a VIII-a, reprezentanții Colegiul Tehnic Energetic le-au oferit chiar şi o demonstraţie a ceea ce vor învăţa la cursuri.

„Pe partea profesională avem clase de electrician exploatare joasă tensiune, iar acum cei care au intrat în clasa a IX-a se pregătesc să devină electricieni operatori în electronică şi automatizări”, a declarat Georgeta Călugăr, profesor în cadrul Colegiul Tehnic Energetic din Cluj-Napoca.

Standul Colegiului a fost una dintre atracțiile târgului printre elevii de gimnaziu. De succes s-au bucurat și școlile care oferă calificare în domeniul produselor de patiserie şi bucătărie.

Târgul Şcolilor Profesionale a fost vizitat și de Alteța Sa Principele Radu, care a inaugurat la Cluj și Royal School in Transylvania, singura şcoală din România care a primit permisiunea specială a Majestăţii Sale Regele Mihai I al României să utilizeze titlul "Royal" în denumirea sa.
„Alăturarea dintre creativitatea și talentul românesc și modul de a face educație și de a dezvolta societatea impus Europei de britanici e o îmbinare fericită. Acestea sunt motivele pentru care Majestatea Sa a acceptat ca școală să aibă atributul de regal în numele ei”, a spus AS Principele Radu.

Royal School in Transylvania este o şcoală pe model britanic, unde cursurile sunt sustinute atât în engleză, cât și în limba română sau cea maternă, și care se axează pe dezvoltare personală, implicare în comunitate, caritate, dar și pe deprinderi practice.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri