Vakar Istvan, preşedinte interimar al Consiliului Judeţean Cluj

Data publicării:
101014 vakar presedinte

Chiar dacă se întrevedea o dispută între consilierul Ioan Oleleu și vicepreședintele cu atribuții de președinte, Vakar Istvan, toți cei 31 de consilieri județeni prezenți la ședința extraordinară l-au ales pe Vakar Istvan ca președinte interimar al Consiliului Județean Cluj după o ședință fulger. La alegeri au existat doar doi candidați: Vakar Istvan și Horațiu Cătărig, propus de cel dintâi.

"Înseamnă continuitate, în al doilea rând mă onorează acest vot dat de către toate formațiunile politice. Cred că denotă din modalitatea de lucru total deschisă, cu absolut toți consilierii județeni. Dacă formațiunea din care fac parte mi-o va cere, voi candida, dacă nu, cu atât mai bine", a declarat Vakar Istvan, noul președinte interimar al CJ Cluj.

"Desele schimbări și instabilitatea pe fondul atâtor probleme care sunt la nivelul Consiliului Județean evident că nu sunt benefice. Deci e bine că lucrurile au rămas în acest moment așa, pentru că evident nu era cazul să se facă nicio schimbare", a adăugat consilierul județean, Valentin Cuibus.

De la arestarea preventivă a fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, la cârma judeţului s-au aflat pe rând cei doi vicepreşedinţi, Vakar Istvan şi Ioan Olelelu, dar şi consilierul Mihai Seplecan. Acesta din urmă speră însă că va reveni la conducerea Consiliului Judeţean.

"În următoarele trei săptămâni se va judeca procesul meu cu Prefectura, iar dacă eu voi fi pus în locul domnului Oleleu, în acceea ședință eu voi lua atribuțiile președintelui interimar de la domnul Vakar și voi conduce eu Consiliul Județean, din momentul când instanța îmi va da dreptate și sunt convins că instanța îmi va da dreptate", a afirmat acesta.

Alegerile pentru noul preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj vor avea loc în următoarele trei luni.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri