Victor Ponta, la înălţime

Data publicării:
PONTA EXERCITIU MILITAR

Zborul a durat aproape o oră, timp în care avionul de vânătoare a depăşit viteza de 2.300 de kilometri pe oră şi l-a dus pe Victor Ponta la 10.000 de metri înălţime. Chiar şi reîntors pe pământ, premierul era încă în al nouălea cer.

"Nu sunt sigur dacă ar trebui să vorbesc în engleză sau română acum, după cea mai impresionată experienţă din viaţa mea", a spus Victor Ponta.

Premierul a purtat uniforma piloţilor de la Forţelor Aeriene Române şi a fost copilotul unui pilot american. Fan declarat al vitezei, dar pe pământ, premierul pare să îşi fi găsit o nouă pasiune, care să facă uitate maşinile.

"E o experienţă absolut unică, nu pot să o compar cu cea de la maşinile de curse, pentru că între ceva ce merge cu 230 km/h şi ceva care merge cu 2.300 km/h, e o diferenţă considerabilă", a precizat premierul.

Pilotul american al avionului F16 a fost impresionat de cât de verde şi de frumoasă este România, văzută din aer şi povesteşte că a discutat cu premierul pe tot parcursul zborului.

"Am vorbit despre diferenţele dintre zbor şi mersul cu o maşină de curse. Am vorbit despre baschet, mai ales că preşedintele Obama este un împătimit al acestui sport. Cred că s-a distrat de minune. Uneori, nu spunea nimic şi îl întrebam dacă e bine. Iar el îmi zicea: Yoggi, mă distrez de minune. Vreau să am slujba asta", a povestit pilotul Dustin "Yoggi" Brown.

Încântat de experienţă, premierul le-a spus reporterilor că nu i-a fost teamă, chiar dacă la un moment dat s-a gândit şi la un plan B.

"Am avut acces şi la manşă, singurul lucru la care n-am avut acces, din fericire, a fost cârligul de catapultare", a spus Victor Ponta.

La evenimentul care a marcat finalul exerciţiului militar Dacian Viper, premierul Ponta a fost însoţit şi de preşedintele Senatului. Deşi are licenţă de pilot, Călin Popescu-Tăriceanu nu a vrut să urce într-un F16. A fost mai curios să cerceteze MiG-urile noastre. A ţinut să îi mulţumească însă pilotului american, care l-a adus cu bine pe pământ pe Victor Ponta.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri