Vinovatul pentru explozia de la Tîrgu Mureş, cercetat în libertate

Data publicării:
EXPLOZIE BLOC

Odată cu răcirea vremii, proprietarul unui apartament care nu era legat la nicio sursă de încălzire a decis să recurgă o improvizaţie şi să se branşeze singur la vechiul contor al blocului. Doar că, pe conductele vechi, s-a format în timp o acumulare de gaze la etajul IV al blocului, care a şi dus la explozia de sâmbătă dimineaţă.

"Suspectul a fost reţinut pentru 24 de ore, ştiu de la colegii mei de la Inspectoratul de Poliţie, pentru că nu a recunoscut nimic din ceea ce i s-a imputat şi pentru că existau o serie de elemente care impuneau această măsură", a declarat Valentin Bretfelean, şeful Poliţiei Locale Tîrgu Mureş.

"Orice persoană care va fi găsită vinovată pentru această explozie riscă pedeapsa cu închisoare până la 12 ani", a precizat Alexandru Câmpean, adjunctul şefului IPJ Mureş.

Suspectul a fost eliberat, după ce s-a considerat că nu reprezintă pericol public. Acum, însă, are de dat explicaţii şi vecinilor.

"Părerea mea este că cine greşeşte trebuie să plătească, asta e, legile sunt legi pentru toată lumea", a spus unul dintre ei.

"Sunt încă şocată, nu pot să cred şi dacă a făcut aşa ceva, cred că a făcut-o inconştient, nu cred că s-a gândit la ce consecinţe pot să existe, pentru că nu pot să cred că nu om cu bună ştiinţă face aşa ceva", a afirmat o locatară.

"Era singur necăsătorit, ştiu că nu avea gaz în garsonieră", a precizat un alt vecin.

Între timp, autorităţile nu pot stabili dacă structura de rezistenţă a blocului a fost sau nu afectată.

"Pe mine mă interesează în momentul în care s-a produs accidentul, dacă mai pot intra în bloc sau nu. Decizia nu s-a putut lua în lipsa unei legislaţii şi lipsa de procedură pe care o au cei de la Inspecţia în Construcţii, apoi angajarea unui expert, durează foarte mult timp", a spus Dorin Florea, primarul municipiului Tîrgu Mureş.

Locatarii au revenit în apartamente, cu excepţia celor de la etajul IV.

"În momentul de față, nu există niciun pericol pentru cei care locuiesc până la etajul III", a precizat Dorin Oltean, şeful ISU Mureş.

În urma exploziei, o femeie şi nepotul acesteia au fost răniţi şi internaţi la Spitalul Judeţean din Tîrgu Mureş. Medicii spun că starea lor de sănătate s-a îmbunătăţit.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri