Zilele Culturale Maghiare, la final

Data publicării:
dans

După şapte zile de drumeţii, tururi ghidate, târguri şi concerte, Zilele Culturale Maghiare s-au încheiat sub semnul colaborării româno-maghiare. Atât autorităţile din Cluj-Napoca, cât şi cele din Ungaria au susţinut faptul că oraşul din inima Transilvaniei va putea câştiga titlul de Capitală Culturală Europeană în anul 2021 doar cu susţinerea ambelor ţări.

 "Este o mare bucurie pentru mine să anunţ faptul că recent am decis împreună cu Guvernul României că, într-adevăr, vom dărâma ziduri şi vom construi poduri. În ceea ce priveşte măsurile concrete, vom realiza prima legătură de mare viteză între cele două ţări şi ne-am recomfirmat voinţa de a deschide 12 noi treceri de frontieră între România şi Ungaria", a declarat Szijjártó Péter, ministrul Afacerilor Externe al Ungariei.

"Am încercat împreună să demonstrăm că a venit timpul să depăşim ca şi comunităţi convieţuitoare pragul toleranţei reciproce şi este nevoie de mai mult şi că acest oraş este capabil de mai mult şi merită mai mult", a precizat Horvath Anna, viceprimarul municipiului Cluj-Napoca.

Sfârşitul oficial al Zilelor Culturale Maghiare a fost marcat şi de reprezentaţia inedită a unei trupe de dans, ce a strâns în ultimii 14 ani peste un milion de spectatori în sute de săli de spectacol.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri