A doua pasarelă este aproape gata. În câteva zile Val Retro, din nordul staţiunii Mamaia, va fi funcţională

Data publicării:
pasarela drona

sursa foto: Klaboo Media

Deşi iniţial reprezentanţii Primăriei Constanţa au anunţat închiderea temporară a circulaţiei în nordul staţiunii, acolo unde zilele acestea se lucrează la ridicarea pasarelei Val Retro, autorităţile au reuşit să găsească totuși o soluţie astfel încât să nu fie afectată toată lumea.

Florin Leu, Poliţia Locală Constanţa: „Am făcut o rută ocolitoare, de aici din dreptul hotelului Rex, prin faţa hotelului şi ieşire pe la hotel Minerva. La retur dinspre Năvodari se circulă deviat pe malul ghiolului "

 Borali Veaveghiul, manager proiect: „Au venit elementele, celelalte componente ale pasarelei de la REX, Val Retro, tablierul şi sperăm ca până la finalizarea zilei să o avem montată şi în câteva zile să o asamblăm în totalitate şi să fie chiar şi funcţională."

Autoritățile caută soluţii şi pentru oprirea programată în data de 15 mai, din zona Cazino, unde vor începe lucrările pentru montarea ultimei pasarele. În caz contrar, circulaţia pe ruta Constanţa-Năvodari se va efectua, între orele 9.00 - 19.00, pe ruta Constanţa - Ovidiu - Lumina - Năvodari şi retur.

Dragoş Banaga, reprezentant constructor: "Pasarela din dreptul Cazinoului, să vă spun, e cireaşa de pe tort. 
Montajul o să înceapă pe data de 15, cu aducerea tablierului, piesa principală, dar mâine vor avea loc nişte pregătiri. Va mai fi nevoie de oprirea traficului în acea zonă, ulterior datei de 15? Noi, să sperăm că nu dar e posibil să mai fie o zi."

Deşi cei mai mulţi dintre şoferi spun că înţeleg situaţia şi că nu îi afectează foarte mult, alţii sunt de părere că vor exista probleme.

Pasarela Val Retro ar putea fi inaugurată săptămâna aceasta, iar ultima, Năvod și Pescăruș la sfârşitul lunii mai. Construirea celor trei pasarele din Mamaia a costat 11 milioane de lei, bani proveniți din fonduri europene.

reporter: Poliana Căpitan
operator: Alex Brînzaru 

editor web: Anca Medrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri