Alarmă de război la Valea Dacilor. Autorităţile au testat noul sistem de alertare, iar lumea a intrat în panică

Data publicării:
alarmare medgidia

 

"Am zis că nu este lucru curat. Ce aţi crezut că poate fi? Că au venit ruşii peste noi.", a declarat o săteancă din Valea Dacilor. 

Doar două minute s-a auzit sunetul alarmei în Valea Dacilor. Suficient pentru ca o parte dintre oameni să Intre în panică.

"Acum , când a sunat eram cu sora mea, care e venită la mine. Fă, a început războiul, zic! Zice: Tu n+ai minte! Eu dau telefon acasă!", a spus o altă femeie din sat.

Când au văzut că nici ruşii nu vin peste ei şi nici bombardaţi nu sunt, oamenii s-au liniştit. Autorităţile locale nu au făcut altceva decât să testeze noua achiziţie: un sistem modern de avertizare în caz de pericol.

Marian Iordache, primar Medgidia: "Statia respectiva asigura alarmarea populatiei in cazul situatiilor de urgenta, in cazul catastrofelor naturale sau în cazuri iminente de conflict armat"

Adriana Radu, consilier Potecţie Civilă Medgidia: "Populatia a fost anuntata printr-un comunicat de presă, prin ziare, prin TV locală, şi s-au făcut foarte mulţi fluturaşi în zonă, s-au lipit afişe la fiecare scară, în Medgidia." 

Sistemul de alarmare are nouă sirene care au fost amplasate pe instituţii publice şi private din satul Valea Dacilor şi din Medgidia.

Semnalul de alarmă este compus din cinci sunete a câte 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele. Autorităţile au cumpărat acest nou sistem cu 52 de mii de lei.

reporter> Marieta Iorga
operator: Cristi Caciauna

editor web: Anca Medrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri