Anchetă ISJ la grădiniţa groazei. Una dintre supraveghetoarele care îi umileau pe copii este soţie de preot

Data publicării:
gradinita copii maltratati-2

Transcript bandă audio înregistrată. Precizăm că mai multe microfoane au fost  puse în jucăriile copiilor de părinţi: "Copil: Aaaaaa! Supraveghetoare: Mama, dacă-ţi dau doi pumni în căpăţână...Culca-te că te strâng de gât de nu te vezi, acuma! Cu tot cu pat te dau afară, în frigul ăla!"

În grădiniţa groazei ţipetele şi pedepsele făceau parte din rutina zilnică. Femei de serviciu, supraveghetoare, printre care şi o soţie de preot, îngrijitoare, toate îi maltratau psihic pe copii şi le aplicau corecţii. Acum vor da cu subsemnatul pentru comportamentul lor.

Ştefan Dumitru Roman, avocat: "Urmează să depunem câteva plângeri noi din partea altor părinţi care ni s-au alăturat în încercarea de a-i trage pe cei vinovaţi la răspundere."

După inspectorii sanitari şi cei de muncă, a venit rândul inspectorilor şcolari să facă verificări. O comisie a fost înfiinţată special pentru acest caz. Inspectorii ISJ urmează să întocmească un raport cu situaţia de la "Micul Regat" care va ajunge la Ministerul Educaţiei, la Prefectura Constanţa dar şi la avocatul care se ocupă de caz.

Răducu Popescu, inspector şcolar general: "Nu este vorba despre o grădiniţă, acesta este şi scopul verificărilor pe care ISJ Constanţa le derulează de două zile."

Ancheta s-ar putea extinde şi asupra conducerii grădiniţei, a directoarei adjuncte dar şi asupra femeii de serviciu. Asta pentru că părinţii sunt de părere că există mai multe persoane vinovate pentru abuzul săvârşit asupra copiilor lor.

Avocatul care se ocupă de caz urmează sa ceară extinderea pentru alte infracţiuni în afară de cea care face deja obiectul urmării penale. În afară de purtare abuzivă, urmează să se depună plângere şi pentru rele tratamente aplicate minorilor.

reporter: Loredana Vesparu
operator: Alexandru Şerbănescu

editor web: Anca Medrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri