Sari la conținut

Arome turcești la malul mării 

Trei zile au muncit 80 de gospodine din Dobrogea ca să pregătească peste o sută de feluri de mâncare. Vedete au fost reţetele turceşti.

"De unde ati invatat sa gatiti? De la mama mea. Care sunt retetele la care tineti cel mai mult? La toate. Asta e mancarea cu fasole care se face la toate si la nunti si la botezuri. Toate mancarurile astea sunt specifice. Cat timp v-a luat sa pregatiti toate aceste perparate? Trei zile.", a spus una dintre bucătărese.

Misiunea juriului nu a fost uşoară. Cum să alegi din atâtea bucate gustoase pe cea mai grozavă?

"Mancarurile sunt extraordinar de bune! Nu mai e nevoie sa le categorisim sau sa le laudam pentru ca se lauda singure.", a spus un membru al juriului.

Gospodinele au fost răsplătite cu ustensile de bucătărie care să le făcă mai uşoară munca.

Preparatele gătite de ele au fost oferite gratuit tuturor celor care au participat la Festivalul de Artă Culinară Turcească de la Cumpăna.

Festivalul se organizează în localitatea constănţeană de nouă ani.

reporter: A. Bors
operator: C. Caciauna