Asfaltare după 35 de ani. Guvernul a alocat 6 milioane de lei pentru reparația a patru drumuri județene

Data publicării:
drumuri

De 10 zile, muncitorii au început să lucreze la reabilitare drumului. Primarul spune că a făcut în trecut nenumărate solicitări.

Valentin Vrabie, primarul comunei Peștera: "Acest drum nu a mai fost reabilitat de 35 de ani, era într-o stare deplorabilă."

Cu toate acestea, doar la intrarea în localitatea Ivrinezu Mare va fi turnat covorul asfaltic. În rest, craterele cele mai mari vor fi peticite.

Valentin Vrabie, primarul comunei Peștera: "S-a intervenit pentru plombare în mare parte pe un drum de 7 km. Va fi o stare accesibilă de transport. Am înțeles că este o situație provizorie pentru că în primăvară se va turna covor asfaltic pe tot acest drum."

Cristinel Dragomir, vicepreședinte CJC: "Trebuie să cheltuim banii anul acesta, dacă nu îi cheltuim îi dăm înapoi la bugetul de stat. Deci cu sigurață ne vom strădui să-i terminăm cât mai este vremea frumoasă afară."

Ca să parcurgeţi acum drumul județean 223 B trebuie să aveţi multă răbdare și o mașină de teren. Pe o porțiune de aproape 7 km, gropile adânci de câțiva centrimetri au împânzit carosabilul și cu greu le puteţi ocoli.

Alexandru Moraru, reporter Digi 24 Constanţa: "Dacă circulați pe DJ dintre Peștera și Ivrinezu Mare trebuie să vă așteptați la o adevărată aventură. Pentru că sunt porțiuni din carosabil în care întreaga suprafață este afectată. Autoritățile centrale au trimis bani celor locale pentru finalizarea lucrărilor. Însă dacă acestea nu vor reuși să termine reabilitarea carosabilului vor trebui să returneze fondurile."

Nu de puține ori oamneii și-au stricat mașinile pe acest drum.

Celălalte drumuri care vor fi reparate sunt cele care leagă localitatea Vânători de Pecineaga, cel dintre Pantelimonu de Jos și Grădina precum și un kilometru către Pecineaga.

reporter: Annabelle Borș, Alex Moraru
operator: Cristi Caciauna

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri