Au rămas fără bani de drum. Elevii din Peştera nu vor mai avea abonamente decontate

Data publicării:
Elevi Pestera

Se întâmplă la Peştera, acolo unde părinţii revoltaţi s-au strâns în faţa primăriei pentru a discuta cu edilul despre transportul copiilor, care, din cauza bugetului scăzut cu 45%, nu mai poate fi asigurat de autorităţiile locale.

Teodora Voicu are băiatul elev la un liceu din Medgidia, iar dacă situaţia nu se va remedia, îşi va retrage copilul de la studii.

Teodora Voicu: "Cât costă transportul lunar? 2 milioane 600. Vă daţi seama, soţul nu are serviciu, nu pot să-l mai dau la liceu dacă nu ne decontează domnul primar, eu nu pot să mai dau copilul la liceu."

În aceeaşi situaţie sunt peste 100 de părinţi din comună. Mulţi dintre ei nu au bani să asigure transportul copiilor.

Şi cei 25 de profesori care predau la şcoala gimnazială din Peştera vor rămâne fără Decont la abonamentele de transport. Aceştia vin la serviciu zilnic din Constanţa, Medgidia sau Cernavodă. Printre ei şi Cătălina Costin care predă matematica de anul trecut la unitatea de învăţământ din Peştera. Vine zilnic din Cernavodă, iar naveta lunară ajunge şi la 600 de lei.

Cătălina Costin, profesor de matematică: "Am un copil mic acasă, vă daţi seama...fac vreo oră cu drumul şi cu tot, aşa nu se poate, aşa ceva nu se poate, rămânem la jumătate de salariu."

Larisa Cojocaru, profesor de limba română: "Ce să facem, cred că voi fi nevoită să particip la etapele de mobilitate."

Marius Petre, directorul şcolii din Peştera: "Riscăm ca să ajungem în situaţia altor sate. Riscăm ca din anul şcolar următor să avem cadre didactice necalificate."

Primarul din comună spune că are mâinile legate şi că nu poate să taie din cheltuieli vitale pentru localitate.

Valentin Vrabie, primarul comunei Peştera: "La ora aceasta, o primărie primeşte doar 45% din sumele care le primeau orice unitate administrativă din ţara aceasta în 2010, când era rău. Acum nu e rău, acum e dezastruos."

Între Peştera şi Constanţa sunt peste 50 de km, iar un abonament lunar pe microbuz costă 500 de lei.

reporter: Paul Greavu
operator: Alexandru Brînzaru 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri