Au solicitat înlocuirea vicepreşedinţilor CJC

Data publicării:
CRISTIAN DARIE-1

Doar 10 voturi "pentru" a întrunit propunerea de eliberare din funcţie a vicepreşedinţilor Consiliului Judeţean Constanţa, iniţiată de opoziţie. Astfel, proiectul nu a intrat nici măcar pe ordinea de zi a şedinţei.

George Măndilă, consilier judeţean PNL: "Ştiam c-o să-l respingă. Ne-am gândit la acest lucru, deoarece votul la mână este mult mai simplu decât votul secret. Oamenii n-au făcut altceva decât să se uite unii la alţii."

Preşedintele interimar al Consiliului Judeţean, Cristinel Dragomir, susţine că propunerea iniţiatorilor este neserioasă.

Cristinel Dragomir, preşedintele interimar al Consiliului Judeţean Constanţa: "Eu am înţeles de la ei că au făcut-o pur şi simplu că aşa e jocul politic - sau, cel puţin, aşa mi-au declarat mie - şi, ca atare, asta e! E dreptul lor să propună, au 12 semnături, noi le-am luat în considerare."

Marian Cruşoveanu, consilier judeţean PNL: "Prin acest fapt, noi nu doream altceva decât să asigurăm o mai mare transparenţă a Consiliului Judeţean, a conducerii Consiliului Judeţean, nimic altceva. Cu un vicepreşedinte din partea PNL acolo, eu cred că era mult mai transparent şi mult mai corect."

Consilierii judeţeni din opoziţe au anunţat că, la şedinţele viitoare, nu vor mai relua un astfel de demers.

Cristinel Dragomir, preşedintele interimar al Consiliului Judeţean Constanţa: "Au spus: alegerea unor vicepreşedinţi dar nu au făcut nicio propunere ca să putem să facem buletinele de vot"

În consecinţă, şedinţa a continuat cu ordinea de zi stabilită. Au fost votate 24 de hotărâri, care au vizat bugete, dar şi modificări de programe şi organigramepentru instituţiile din subordinea Consiliului Judeţean.

reporter: Adrian Herţa

operator: Mihai Ciobanu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri