Aventură pe două roți. Trei motocicliști din Kazakhstan parcurg mii de kilometri

Data publicării:
motociclisti

Bine echipați, motocicliștii kazahi au sosit la rafinăria din Năvodari. Turul în care a fost inclusă și țara noastră este menit să aducă un schimb cultural dar face și obiectul pasiunii celor trei călători: au ocazia să vadă peisaje, locuri și oameni noi.

Sultan Serik, biker: "Și bunicii noștrii au făcut drumuri asemăntoare, dar cu caii. Suntem în secolul 21 și avem alte condiții, așa că am zis să facem turul Europei." 

Diyaz Baiseitov, biker: "Vrem să creem o legătură, să promovăm Kazakhstanul și campaniile din țara noastră. Sunt multe proiecte energetice, unul dintre ele în 2017."

De la București li s-a alăturat și un coleg austriac care a dorit să guste o mică parte din aventura kazahilor.

Lukas Jakubec, biker: "E grozav ce fac și o să ajungă acasă cu multe experiențe frumoase. E grozav să vezi atât de multe țări și atâți oameni. Au noroc și cu vremea bună."

Chiar dacă cei trei motocicliști din Kazakhstan sunt fie electricieni sau ingineri, aceștia au arătat că au și înclinări către artele frumoase. Diyaz se descurcă bine cu dombra, un instrument tradițional kazah și, ajutat de jurnaliștii constănțeni, a interpretat o parte din "Andrii Popa", piesa celor de la Pheonix.

Motocicliștii sunt însoțiți pe tot traseul de televiziunea națională, care va face un reportaj documentar despre aventura celor trei prieteni.

Ei nu stau mult în România, pentru că i aşteaptă şoselele din Turcia, Georgia sau Rusia. Un singur „necaz" a avut băieții din Kazakhstan: nu au putut pune pe lista lor și Ucraina...

Reporter: Paul Greavu
Operator: Cătălin Vârban

editor web: Anca Medrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri