Avicola Slobozia sub lupa DIICOT. Cumpărătorii au început să întrebe de două ori înainte să cumpere pui

Data publicării:
carne-pui-avicola-calarasi-salmonella

După scandalul iscat în jurul Avicola Slobozia, oamenii nu mai cred ce văd pe etichetă. Înainte de a cumpăra un pui, întreabă de două ori:

"Vreau si eu piept de pui, două pungi. Asta de când este primit? Cu os sau fara os? Pe 13 este primit pe 20 expiră. Da vreau şi eu două pungi". 

Cu toate astea, procurorii DIICOT spun că patronul Avicola Slobozia ar face parte dintre membrii rețelei depistate în urmă cu câteva zile fiind suspectați că ar fi comis mai multe infracțiuni economice, printre care spălare de bani și evaziune fiscală.

Prejudiciul depășește suma de 15 milioane de euro. Afacerea a mers ca pe roate, iar patronul şi-a permis să angajeze 400 de oameni. Avea şi de ce: prelucrarea cărnii îi aducea un venit de 10 milioane de euro înainte de criză.

Alexandru Stoica, primar Slobozia: "În afară de faptul că este plătitor de impozite şi taxe locale,  mai este o chestie ca lucrează foarte mulţi oameni acolo. După părerea mea este cea mai importantă pentru mine". 

Zeci de tone de carne au fost retrase de la comercializare, în câteva judeţe din ţară. Scandalul a izbucnit de la o anchetă de evaziune fiscală care avea în centrul atenţiei Avicola Slobozia.

reporter: Marieta Iorga
operator: Mihai Ciobanu

editor web: Anca Medrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri