Belgienii, interesaţi de afaceri în Portul Constanţa 

Data publicării:
belgieni port 1

Reprezenzanţii Camerei de Comerţ spun că au organizat acest eveniment pentru a atrage noi investitori, faţă de cei care derulează, în prezent, afaceri în judeţul nostru.

Dănuţ Jugănaru, director general CCINA Constanţa: "În privinţa numărul de firme cu capital belgian aceastea sunt în prezent 65 dar suma investită de toate acestea este încă modestă de 500 de mii de lei asta însemană puţin peste 100 de mii de euro."

Investitor belgian: "Căutăm în mod constant noi oportunităţi de afaceri aici, în România. Avem deschisă o filială în Ploieşti pe care am început-o cu angajaţi din România, dar cu proiecte aduse din Belgia. Acum vrem să găsim colaboratori pe plan local pentru a face şi proiectele aici."

Investitor român: "În primul rând noi vrem să creştem volumul de marfă. Nu poţi să creşti volumul de marfă decât dacă ai nişte parteneri care să te susţină prin construcţii, prin marfă sau găsirea unor alţi clienţi care să vină prin portul Constanţa."

Investitor român: "Există un interes din partea occidentală de a deschide un busssines în România. Există potențial , din întâlnirile pe care le-m avut noi considerăm că putem pune bazele unei cooperări pe termen lung."

Acest eveniment a dat posibilitatea unor întalniri directe între companiile belgiene şi companii româneşti, interesate dezvoltarea unor relaţii afaceri între cele două țări.

reporter: Marieta Iorga
operator: Alex Șerbănescu

editor web: Anca Medrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri