Bolnavii de HIV /SIDA își cer medicamentele. Spitalul de Boli Infecţioase a fost luat cu asalt de pacienţi

Data publicării:
hiv medicamente

 

Pentru a treia zi consecutiv, constănțenii care se află în tratament pentru infecția cu HIV cer autoritățile să le furnizeze medicamentele necesare care îi țin în viață.

"Nu mi se pare normal să ne ia dreptul la tratament sau la viață. Primul obstacol a fost cu paza, care a încercat să ne dea afară", spun pacienţii. 

"Drepturile dumneavoastră dacă tot vreți să le cereți nu le cereți aici la spital. Mergeți la București și le cereţi la ministrul Sănătății la București. La ministrul Sănătății la București s-a fost și s-a spus că banii sunt trimiși". 

Oamenii au ajuns să amenințe conducerea unității sanitare că-și vor pune capăt zilelor:

"Nu avem pasitilele. Astea, dar măcar să ne spună . Ne aruncăm de de pe spital și gata. Și așa suntem discriminați, pe unde ne ducem să ne angajăm nici nu ne bagă în seamă. Deci trăim într-o țară ... Şi cîini dacă eram nu eram tratați în halul ăsta". 

Constănțenii aflați în pragul disperării mai au o speranță de la fundațiile și or]ganizațiile care încearcă să-i ajute, dar nu pot face mare lucru fără spijinul statului.

Angelica Mărgean, director executiv Asociaţia "Noi şi Ceilalţi": "S-a zis dacă sunt transmise fişele cu CNP-urile pacienţilor din Constanţa, spitalul Balş va trimite medicamentele necesare pentru pacienţi".

Ana-Maria Schweitzer, director executiv Fundaţia Baylor: "Efortul pe care noi îl facem reprezintă o mică parte din nevoile acestor pacienţi nu este nici scopul nici menirea noastră să înlocuim angajamentul pe care Guvernul îl are faţă de aceşti pacienţi".

La presiunile făcute de pacienți, reprezentanții conducerii Spitalului de Boli Infecțioase au oferit într-un final un răspuns.

Stela Halichidis, managerul Spitalului de Boli Infecțioase: "Da, s-a rezolvat problema și în cel mai scurt timp vor primi medicația necesară. Când exact? Cât de repede. Astăzi se dă comanda". 

Bolnavii sunt hotărâţi să să picheteze sediul Spitalului de Boli Infecţioasen până în momentul în care ministerul sănătăţii va aloca fondurile necesare.

reporter: Marieta Iorga
operator: Cătălin Vârban 

editor web: Anca Medrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri