Calificaţi de preoţi. 230 de persoane vulnerabile vor urma cursuri la Arhepiscopie 

Data publicării:
CURS POPI

Cursurile vor începe în momentul în care se va forma prima grupă de 20 de persoane. Până atunci, 25 de voluntari vor căuta persoanele care au nevoie de astfel de cursuri. Radu Vasile este nevăzător dar a reuşit să pună pe roate o afacere în domeniul IT. Acum, doreşte să ajute şi alte persoane nevăzătoare să îşi găsească un loc de muncă.

Radu Vasile, nevăzător: "La momentul de faţă, în judeţul Constanţa avem persoane angajate cu deficenţe de vedere doar 36 dintr-un total de 754 membrii ai asociaţiei nevăzătorilor."

Iulian Zăuleţ, manager proiect: "În urma acestor activităţi de consiliere şi de motivare ei vor fi orientaţi către o anumită calificare, către un anume curs."

De aici încolo oamenii vor fi preluaţi de preoţi, care îi vor învăţa, cel puţin în teorie ce presupune munca de cofetar, patiser, zugrav sau manichiurist-pedichiurist.

Vasile Rusnac, preot: "Suntem pregătiţi să începem cu 2 cursuri pe care le vom lansa săptămâna ce urmează. 
În momentul de faţă vorbim de cursul de patiser, de îngrijitor bătrân la domiciliu şi operator validare introducere date."

Aceste cursuri de formare se vor desfăşura şi în Nord Estul sau Sud Estul ţării precum şi în capitală. Valoarea proiectului este de 2,5 milioane de euro, bani obţinuţi de Agenţia Naţională Antidrog, de la Bruxelles.

reporter: Annabelle Borş
operator: Florin Boboc

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri