Sari la conținut

Carne expirată, în meniul turiştilor. ANPC a închis trei restaurante din 2 Mai şi Vama Veche

 

"Închidem bucătăria. Doamnelor, închideţi geamul, tot. Închideţi geamul. Nu mai serviţi nimic. Nimic! Aţi auzit?", a fost reacţia inspectorilor OPC când au intrat în restaurantul din 2 Mai. 

Comisarii au găsit carne expirată de mai bine de patru luni, peşte stricat şi orez care ar fi trebuit aruncat anul trecut, dar care era încă folosit.

Midiile, rapana şi peştele nu aveau niciun fel document de provienţă. Nu se ştia nici data valabilităţii, deşi administratorul spune că sunt proaspăt prinse chiar de el.

Comisarii ANPC au mers şi Vama Veche. Aceleaşi nereguli au depistat şi acolo: produse expirate de luni bune sau neetichetate şi mizerie de nedescris în bucătării.

Turiştii din Vama Veche, clienţi cu ştate vechi ai acestei terase, au început să le aplaude pe bucătărese şi patronului restaurantului, apoi au continuat să mănânce liniştiţi.

O pescărie din Vama Veche prelucra carnea în condiţii greu de imaginat, într-o mizerie de nedescris. 

Marius Dunca, preşedintele ANPC: "O să închid orice terasă, orice restaurant! Văd că numai aşa ei se pun în legalitate: după ce le închid, se pun în legalitate!"

Bucătăriile a trei cherhanale au fost închise, pe loc iar fiecare patron riscă amenda maximă: 50.000 de lei.

reporter: Oana Manoilă
operator: Matei Ghioc 

editor web: Anca Medrea